GDPR – ochrana osobních údajů

Informace o zpracovávaných osobních údajích

(dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů – dále Nařízení GDPR)

Naše společnost Domat Control System s.r.o., IČ: 27189465, zpracovává následující osobní údaje subjektů údajů mimo zaměstnanců.

Ve společnosti působí Informační manažer – IM (kontakt: gdpr@nulldomat.cz)

V případě uplatnění Vašich níže uvedených práv, které by naše společnost řešila, kontaktujte prosím Informačního manažera.

Máte právo požádat naši společnost o potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, o přístup k těmto osobním údajům.

Máte právo na opravu Vašich osobních údajů (v případě nepřesných osobních údajů a doplnění neúplných osobních údajů),

Máte právo na výmaz Vašich osobních údajů, pokud je dán jeden z těchto důvodů:

  • osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány
  • odvoláte Váš souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování
  • vznesete námitky proti zpracování (viz dále) a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování
  • osobní údaje byly zpracovány protiprávně
  • osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie (EU) nebo právu ČR, které se na naši společnost vztahuje
  • osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnostipřímo dítěti,

Jsou stanoveny důvody, kdy se toto Vaše právo neuplatní.

Máte právo na omezení zpracování.

  • v případě Vašeho popření přesnosti na dobu potřebnou k tomu, abychom mohli přesnost osobních údajů ověřit
  • zpracování je protiprávní a žádáte místo výmazu osobních údajů omezení jejich použití
  • osobní údaje již naše společnost nepotřebuje pro účely zpracování, ale vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků
  • vznesete námitku proti zpracování (viz níže) a dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody naší společnosti převažují nad oprávněnými důvody vaší osoby

Můžete vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů v případech, kdy se vaše osobní údaje zpracovávají na základě zpracování, které je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni a v případě zpracování, které je prováděno pro účely našich oprávněných zájmů.

Máte právo požádat naši společnost o získání/předání Vašich osobních údajů v případě, že zpracování Vašich osobních údajů je založeno na Vašem souhlasu (dle Nařízení GDPR – podle čl. 6 odst. 1 písm. a) nebo čl. 9 odst. 2 písm. a) nebo na smlouvě podle čl. 6 odst. 1 písm. b)) a zpracování se provádí automatizovaně.

V případě osobních údajů, které jsou zpracovávány na základě Vašeho souhlasu,máte právo tento svůj souhlas odvolat.

Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, www.uoou.cz, Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

V případě, že dojde v rámci zpracování osobních údajů naší společností k porušení zabezpečení osobních údajů, které bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody fyzických osob, oznámíme toto porušení bez zbytečného odkladu na našich webových stránkách a v případě, že budeme mít Vaše kontaktní údaje také přímo Vám.

Cookies

Procházením našich webových stránek jsou zaznamenávány následující údaje:

  • Anonymizovaná IP adresa
  • Délka návštěvy
  • Přístupová stránka

Používání souborů cookie je využíváno zejména pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek. Pravidla pro používání souborů cookie můžete ve svém prohlížeči upravit, či je zakázat.

Subjekty údajů, zpracovávané osobní údaje, účel zpracování

  • Subjekt údajů
  • Kategorie osobního údaje
  • Osobní údaj

  • Účel zpracování
  • Právní základ (povinnost)
  • Důvod oprávněného zájmu
  • Další účely zpracování
  • Doba uchování
  • Příjemci
  • Předání do třetí země
  • Automatizované rozhodování (včetně profilování)
Fyzické osoby – zaměstnanci společností, úřadů a orgánů se kterými se jedná na základě obchodního vztahu nebo na základě zákonných povinností
  • Jméno a příjmení
  • Mailová adresa
  • IP adresa
  • Rodné číslo (tyto a následující údaje jsou shromážděny výhradně u kvalifikačních dokladů zaměstnance – např. Osvědčení o odborné způsobilosti v požární ochraně)
  • Adresa
  • Datum narození
zákonná povinnost,plnění smluvního vztahu,důkazní prostředek,prokázání způsobilosti Doba uchování: 18 kalendářních roků po roce provedení posledního záznamu

Kvalifikační doklady: 5 let po skončení plnění

Případní příjemci: zaměstnanci naší společnosti dle funkčního zařazení a oprávnění přístupu, daňový poradce, finanční auditor, státní orgány a úřady, právník společnosti, naši případní zpracovatelé osobních údajů

Fyzické osoby jednající na základě obchodního vztahu
  • Jméno a příjmení
  • Adresa trvalého pobytu
  • Mailová adresa
  • IP adresa
  • Rodné číslo (tyto a následující údaje jsou shromážděny výhradně u kvalifikačních dokladů zaměstnance – např. Osvědčení o odborné způsobilosti v požární ochraně)
  • Adresa
  • Datum narození
zákonná povinnost,smlouva,oprávněný zájem (důkazní nouze, ekonomický zájem, prokázání způsobilosti) Doba uchování:Smlouvy/objednávky atd. 18 kalendářních roků po provedení záznamu

Kvalifikační doklady: 5 let po skončení plnění

Případní příjemci: státní orgány a úřady, daňový poradce, finanční auditor, právník společnosti

Manželka/dítě zaměstnance
  • Příjmení a jméno manžela/ky, rodné číslo a název a adresa zaměstnavatele
  • Jméno, příjmení a rodné číslo dítěte
právní povinnost

důkazní prostředek

Doba uchování: 10 kalendářních roků následujících po roce, kdy byly údaje zaúčtovány

Případní příjemci: zaměstnanci naší společnosti dle funkčního zařazení a oprávnění přístupu, státní orgány a úřady, daňový poradce, finanční auditor, právník společnosti, naši případní zpracovatelé osobních údajů

Majitelé společnosti
  • Jméno a příjmení
  • Adresa trvalého pobytu
  • Identifikátor osobního dokladu
právní povinnost

Doba uchování: 30 kalendářních roků následujících po roce, kdy byly údaje zaznamenány na konkrétním dokladu

Případní příjemci: zaměstnanci naší společnosti dle funkčního zařazení a oprávnění přístupu, státní orgány a úřady, právník společnosti, naši případní zpracovatelé osobních údajů

Statutární zástupci společnosti
  • Jméno a příjmení
  • Adresa trvalého pobytu
  • Identifikátor osobního dokladu
právní povinnost

Doba uchování: 30 kalendářních roků následujících po roce, kdy byly údaje zaznamenány na konkrétním dokladu

Případní příjemci: zaměstnanci naší společnosti dle funkčního zařazení a oprávnění přístupu, státní orgány a úřady, právník společnosti, naši případní zpracovatelé osobních údajů

Otisk razítka
  • Informace o oprávněné osobě k razítku(např.
  • Jméno a příjmení,
  • Identifikační číslo (např. v rámci Komory))
důkazní prostředek

Doba uchování: ve vztahu ke konkrétnímu použití

Případní příjemci: státní orgány, subdodavatelé, zákazníci, právník společnosti

Prezenční listiny
  • Jméno a příjmení,
  • Společnost,
  • e-mail
  • telefon
oprávněný zájem, prokázání způsobilosti

Doba uchování: ve vztahu ke konkrétnímu použití
Případní příjemci: zaměstnanci naší společnosti dle funkčního zařazení a oprávnění přístupu

Zákaznické vizualizace
  • IP adresy,
  • Hesla,
  • Přihlašovací jména – zde lze použít pseudonymizaci.
    (Přihlašovací jména a hesla je možné měnit pomocí administračních prostředků.)
oprávněný zájem

Doba uchování: na žádost zákazníka
Případní příjemci: zaměstnanci naší společnosti dle funkčního zařazení a oprávnění přístupu

Základní právní základ: Zákon č. 300/2008 Sb., Zákon č. 90/2012 Sb., Zákon č. 455/1991 Sb., Zákon č. 89/2012 Sb., Zákon č. 418/2011 Sb., Zákon č. 499/2004 Sb., Zákon č. 227/2000 Sb., Zákon č. 480/2004 Sb., Zákon č. 93/2009 Sb., Zákon č. 563/1991 Sb., Zákon 523/1992 Sb., Zákon č. 586/1992 Sb., Zákon č. 253/2008 Sb., Zákon č. 106/1999 Sb., Zákon 361/2000 Sb., (v platném znění)