Veletrh light+building 2016, Frankfurt

Minulý týden proběhl ve Frankfurtu n.M. veletrh Light + Building. Letos se události zúčastnilo 2589 vystavovatelů, z toho 39 z České republiky.

Systémy řízení budov a jejich komponenty se zabývá 9 českých vystavovatelů a mezi nimi byla i naše firma. Těžiště expozice představovala nová řada programovatelných regulátorů mark s programovacím prostředím Merbon IDE. Návštěvníci ocenili především cenovou dostupnost podstanic a široké možnosti programovacího nástroje.

Klasicky byl zájem i o zónovou regulaci s komunikací Modbus, zejména o přístroje pro regulaci podle CO2 a regulátory VAV. Zajímavým zpestřením stánku byla spoluexpozice dodavatele procesorů pro podstanice Merbon, firmy Beck IPC, jejíž zástupce předvedl možnosti přenosu dat z PLC do cloudu a jednoduché programování PLC přes webové rozhraní.

Heslo veletrhu bylo „Where modern spaces come to life: digital – individual – networked“, a struktura vystavovaných produktů to potvrzovala. Kromě klasických řídicích systémů řada vystavovatelů nabízela i jednoduchá řešení pro dálkové řízení osvětlení, teploty a domácích spotřebičů s důrazem na design, snadnou instalaci a nastavení.

Bránami veletrhu prošlo 216 000 návštěvníků, což z Light + Building činí stěžejní událost oboru. Domat Control System přivítal na stánku jak tradiční partnery, tak nové zájemce o systém.  Během dlouhého veletržního týdne byl čas nejen na pracovní záležitosti, ale i na debatu s dlouholetými obchodními partnery. Děkujeme všem, které jsme měli příležitost na stánku přivítat, za návštěvu a milá setkání.

l+b_2016