Veletrhy Poznaň, Polsko

Budma 2016 + Instalacje 2016, Poznaň, Polsko

Jako první veletrh roku 2016 Domat absolvoval výstavu Budma v polské Poznani. Jedná se o největší setkání firem ze stavebního průmyslu v Polsku, sešlo se přes 800 vystavovatelů z více než 60 zemí. V rámci Polska jde o unikátní příležitost k porovnání toho, co současný trh nabízí, což dokládá i každoroční vysoká návštěvnost tohoto veletrhu. A skutečně jsme o návštěvníky neměli nouzi a to nejen o místní, ale i o zákazníky ze Skandinávie a Pobaltí.

Druhým veletrhem v Poznani, který jsme se po úspěšném veletrhu Budma rozhodli zúčastnit, je veletrh Instalacje, který se konal poslední týden v dubnu. Jde o největší výstavu instalační techniky v Polsku, kde se návštěvníci setkají s posledními trendy v oboru. Výhodou pro Domat byl fakt, že z oblasti řízení budov jsme byli jediní vystavovatelé na veletrhu a tak jsme i na této výstavě zaznamenali vysokou návštěvnost.

Zájem na obou veletrzích budily hlavně naše nové procesní stanice řady mark a vývojové prostředí Merbon IDE, které slouží k jejich programování. Zvláště možnost psát program pomocí logických bloků nebo ve strukturovaném textu oslovila velkou část zájemců. Dále je jistě na místě zmínit i to, že kombinované malé procesní stanice s mixem vstupů a výstupů IMIO a ICIO budou vhodné pro většinu menších aplikací, jak dokládala pozornost, kterou jim věnovali potenciální zájemci, kteří se zabývají úsporami v rodinných domech. Pro tyto menší aplikace bude totiž stačit pouze jeden produkt, což se samozřejmě projeví jak na ceně za produkt samotný, tak i na časové úspoře dané rychlejší a jednodušší instalací. Velice pozitivní ohlas měl také náš nový operátorský panel HT200 s dotykovým TFT displejem a vysokým rozlišením 800×480 bodů, na němž běžela naše nová aplikace Merbon Menu Reader, která bude již brzy dostupná ke stažení i do mobilních telefonů a tabletů na App Store a Google Play. Tato aplikace slouží ke snadnému ovládání našich zařízení, umí např. i monitorovat jejich stav či vyčítat spotřebu z M-busových zařízení.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem návštěvníkům i obchodním partnerům, které jsme v Polsku potkali a věříme, že k nám zavítají i příští rok.

Na tyto veletrhy byly čerpány dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj, operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Cílem projektu je účast na významných evropských veletrzích v oblasti měření a regulace.EU